ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Καρπός, ιδρύθηκε το 2008 από τρεις έμπειρους στο χώρο τους επαγγελματίες που πιστεύουν ότι τα οπτικοακουστικά μέσα, οι νέες τεχνολογίες, η διδασκαλία και η εργασία σε ομάδες, υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα, την ανταλλαγή ιδεών και τα προσωπικά κριτήρια απέναντι στα ερεθίσματα που καθημερινά μας προσφέρονται για κατανάλωση. Η εικόνα και ο ήχος αφορούν όλους και μέσα από απλές αλλά δομημένες δραστηριότητες, καθένας μπορεί να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Τα κείμενα, τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει η Μαρία Λεωνίδα, που συντονίζει και την ομάδα των μεντόρων. Η Βαλίτσα ενσωματώνει τη μεθοδολογία του Μένη Θεοδωρίδη ενός από τους πρωτοπόρους της Οπτικοακουστικής Παιδείας στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες για το Μένη Θεοδωρίδη, επισκεφθείτε τη σελίδα: theodoridis.info/menis/

ΜΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ

Βραβευμένη σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Δράμας, Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, New Talents, IDFA) με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία κινηματογράφου και των οπτικοακουστικων τεχνών. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, το Ε.Κ.Κ, τη Γερμανική Τηλεόραση, την E.B.U. και εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το Πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ, εστιάζοντας στην οπτικοακουστική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων. Έχει γράψει το Πρόγραμμα Σπουδών για τη Διδασκαλία Ντοκιμαντέρ στα Καλλιτεχνικά Λύκεια (ΙΕΠ) και έχει σχεδιάσει εργαστήρια για το Παν/ιο Αθηνών, το Παν/ιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 10 Ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Παρουσιάζει την εργαστηριακή της δουλειά σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και Κινηματογράφο. Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεργαζόμενοι Καλλιτέχνες - Μέντορες

Συντελεστές

ΜΥΡΤΩ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Έρευνα, κείμενα, βοηθός συντονισμού

Είναι δημιουργός και μοντέρ βίντεο με εμπειρία ως βοηθός σκηνοθέτη και σκριπτ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και ως βοηθός σκηνογράφου για το θέατρο. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Karlova της Πράγας. Με μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Κινηματογράφου του Arts University Bournemouth, η διπλωματική της εργασία εστιάζει στο “ανοίκειο”, την “ανοικείωση” και το female gaze στον κινηματογράφο.

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Σχεδιάστρια λογισμικού

Web & graphic designer με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο σχεδιασμό ψηφιακών προϊόντων. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο Υπουργείο Πολιτισμού, 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ψηφιακή μορφή. Αναλαμβάνει πολλά projects ως freelancer. Εργάζεται στο τμήμα marketing της Mideast Travel Worldwide ως front end developer, UI/UX designer, web and graphic designer και υπεύθυνη του marketing department.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΩΡΕΣΗΣ

Μηχανικός λογισμικού

Ωκεανογράφος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στον τομέα της Πληροφορικής. Πραγματοποίησε την Πτυχιακή του εργασία πάνω στον σχεδιασμό λογισμικού προβολής ωκεανογραφικών δεδομένων. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς πάνω σε Περιβαλλοντική Πληροφορική και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Σήμερα εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών στο Υπολογιστικό Τμήμα. Από το 2019 διατηρεί δική του εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας.

ΑΘΗΝΑ ΛΕΚΚΑ

Φωτογράφος

Τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ασχολείται με τη φωτογραφία κυρίως αστικού τοπίο.. Φωτογραφίζει σε τετράγωνο φορμάτ και ασπρόμαυρο. Κύρια φωτογράφος σε διάφορα Φεστιβάλ των Χανίων, καθώς και στη Θεατρική ομάδα Τόπι. Έχει σκηνοθετήσει ένα βίντεο κλιπ της μπάντας Cosmonuts, και απο το 2020 έχει αναλάβει τα artwork σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Αμερικής.

Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φιλόλογος

Yπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση από το 2001. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστραλία (Flinders University), διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα (ΑΠΘ) και ειδικεύεται σε θέματα λογοτεχνικής εκπαίδευσης. Ασχολείται συστηματικά με την αξιοποίηση της κινηματογραφικής ταινίας και όλων των οπτικοακουστικών μέσων στη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Έχει κάνει σχετικές δημοσιεύσεις, επιμορφώσεις με θέμα τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική παιδεία.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΩΡΟΣ

Εκπαιδευτικός

Aπόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος M.Ed. in Education and the Mass Media από το University of Manchester με ειδίκευση στις χρήσεις των μέσων επικοινωνίας στην εκπαίδευση και υποψήφιος διδάκτορας του UCL Institute of Education, London. Υπήρξε συνεργάτης του προγράμματος ‘ΜΕΛΙΝΑ’ και έχει λάβει μέρος στο σχεδιασμό και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την οπτικοακουστική εκπαίδευση. Εργάζεται ως δάσκαλος.